Versie 2

Wie ben ik?

Na afronding van mijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht, ben ik mijn loopbaan gestart als jurist bij het Ministerie van Economische Zaken. Toen ik ontdekte dat in het juridische handwerk mijn hart toch onvoldoende lag, besloot ik de overstap naar het bedrijfsleven te maken. Begonnen bij Abbott Laboratories als management trainee, groeide ik door naar de functie van districtsmanager. Om naast het leidinggeven aan verkoopteams ook te leren hoe het is om een (dagelijkse) operatie aan te sturen, monsterde ik aan bij Randstad om daar vestigingsmanager (Eindhoven) en later districtsmanager (Zuidoost Brabant) te worden. Vervolgens maakte ik de overstap naar Tènce Uitzendbureau (inmiddels Actief Werkt!), de eerste 3 jaar als Directeur Operations, de laatste 2 jaren als Directeur Sales & Marketing.
  • Authentiek
  • Inspirerend
  • Praktijkgericht
  • Confronterend
  • Respectvol
  • Integer
Waar ik tot dan toe een nagenoeg lineaire loopbaanontwikkeling had doorgemaakt, en weliswaar succesvol, maar toch ontevreden was over de mate van voldoening die ik uit mijn werk haalde, besloot ik ruim 15 jaar geleden het roer om te gooien en me vanaf dat moment vooral te richten op het gebied waar mijn passie en talenten het meest liggen: het stimuleren van  persoonlijke groei en ontwikkeling van mensen.

Van 2005 tot en met 2009 werkte ik voor Krauthammer International, een vooraanstaande internationale organisatie op het gebied van training, coaching en consulting. Als senior Consultant was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitvoeren van trainings- en coachingstrajecten, veelal in het kader van reorganisaties en cultuurveranderingsprocessen. Mijn opdrachtgevers waren zeer divers en afkomstig uit zowel de profit als de non-profit sector.

Om mijn authenticiteit en behoefte aan autonomie nog meer ruimte te geven, besloot ik eind 2009 mijn passie voor coaching en training voortaan als zelfstandig ondernemer gestalte te geven: het begin van Guido Geenen Coaching en Training.

De afgelopen jaren heb ik me vooral verder gespecialiseerd op het gebied van coaching en teamontwikkeling. Zo volgde ik de opleiding Co-Active Coaching bij het gerenommeerde Coaches Trainings Institute en verkreeg ik in 2011 de officiële kwalificatie als MBTI-coach.

Sinds 2014 ben ik tevens gecertificeerd als Profile Dynamics trainer.

De meeste cliënten ervaren mijn coaching als een impactvolle combinatie van verdiepende reflectie en actie-georiënteerd pragmatisme. Steekwoorden die mijn coachingsstijl kenmerken zijn: authentiek, oprecht, inspirerend, energiek, feeling met de relevante businesscontext, pragmatisch en eisend.

Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen en woon in Eindhoven.

CONTACT

Neem vandaag nog contact met mij op

CONTACT